Op zoek naar bij de steenoven nieuwerkerk?

   
 
bij de steenoven nieuwerkerk
 
10 tips voor de Open Monumentendag Heijmans N.V.
Middeleeuws stadsriool De Grebbe Bergen op Zoom. Bij gunstige weersomstandigheden is het mogelijk om naar beneden te dalen, het monumentale stadsriool te bezichtigen en een wandeling te maken door een oud waterspoor. De Grebbe is nog steeds de slagader in het rioolstelsel van Bergen op Zoom.
Feestelijke opening gerestaureerde steenovens Hitland YouTube.
Feestelijke opening gerestaureerde steenovens Hitland. Afmelden bij Omroep Zuidplas? Abonneren Geabonneerd Afmelden 614. Wil je hier later nog een keer naar kijken? Log in om deze video toe te voegen aan een afspeellijst. Wil je een melding indienen over de video? Log in om ongepaste content te melden. Vind je dit een leuke video? Log in om je mening te geven. Vind je dit geen leuke video? Log in om je mening te geven. Het interactieve transcript kan niet worden geladen. Beoordelingen zijn beschikbaar wanneer de video is verhuurd. Deze functie is momenteel niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw. Gepubliceerd op 11 jun. Feestelijke opening gerestaureerde steenovens Hitland Nieuwerkerk aan den IJssel.
Er was eens een bijzondere steenoven in. Rob Stolk Concepts Facebook.
Steenplaats Hitland, de baksteenfabriek waar de steenoven van dit verhaal stond, werd in de achttiende eeuw, recht tegenover Ouderkerk, gebouwd aan de Groenendijk in de Gansdorpse polder van het Ambacht Nieuwerkerk aan den IJssel. Het was niet de enige steenbakkerij aan de IJssel, want er waren er meer dan veertig. Iemand niemand weet meer wie vond, dat de laatste steenoven die op deze steenplaats werd gebouwd, een slurf had en noemde deze oven De Olifant. We weten dat olifanten oud worden, maar deze werd wel heel erg oud. Zelfs honderd jaar nadat hij voor het laatst werd gevoed met turf en stenen, staat hij er nog fier bij.
Steenovens Klein Hitland moeten op Werelderfgoed lijst Omroep Zuidplas.
De stichting kreeg het beheer niet voor elkaar na de restauratie van de eerste steenoven. Streekhistoricus Adri den Boer verbaast zich erover dat in de plannen voor gemeentelijk vastgoed helemaal geen historie te vinden is. Als je kijkt naar het verhaal achter een object kun je beslissingen vaak veel beter onderbouwen stelde de historicus afgelopen zaterdag in een uitzending van Omroep Zuidplas. Oorspronkelijk was het in de tijd dat het recreatieschap Hitland werd opgericht door de gemeente Capelle en Nieuwerkerk de bedoeling om de steenovens bij het recreatieschap onder te brengen.
Verhalenvertellers in de Steenovens? De Erfgoedstem.
Op zaterdag 7 februari 2015 wil de Stichting Steenovens Klein Hitland een verhalenvertellers carrousel organiseren in de Steenovens van Klein Hitland aan de Groenedijk bij Nieuwerkerk aan den IJssel. December, het einde van het jaar is de tijd dat de mensen bij elkaar komen en herinneringen ophalen van bijzondere gebeurtenissen.
Leefgoed de Olifant.
Kunst, cultuurhistorie en muziekliefhebbers houden onze Leefgoed Agenda in de gaten, want er is in Rijksmonument steenoven De Olifant, De Kas of op het buitenterrein van het Leefgoed vaak iets te beleven. Vrijwilligers die het fijn vinden om fysiek bezig te zijn helpen ons bij het snoeien en oogsten tijdens de Leefgoed Buitendagen. Vacature medewerker bediening 20 uur. Lijkt het je leuk in een gastvrij team, lekker in de natuur, te werken bij Restaurant theehuis De Dames en de andere locaties op Leefgoed de Olifant, stuur je cv dan naar secretariaat@leefgoed.nl. Het is wel zo handig als je over eigen vervoer beschikt, want het Leefgoed is met ov lastig bereikbaar. Voor informatie kun je ook bellen met bedrijfsleider Erwin de Visser, telefoon 0180-323 414. Voor alle activiteiten kunt u eenvoudig. en gratis parkeren bij. Restaurant theehuis De Dames., Groenendijk 325, Ver-Hitland., Nieuwerkerk a/d IJssel.
Restaurant Bij de Steenoven in Nieuwerkerk aan den IJssel Restaurants.nl.
home over ons vrijwaring privacy restaurateurs contact. Bij de Steenoven. Nieuwerkerk aan den IJssel. Klein Hitland 2. TEL work 0180 311412. geopend voor lunch en diner. terras gratis draadloos internet. bij een bos. speeltuin kindermenu kinderstoeltjes verschoontafel. klimrek kleurplaten speelmogelijkheden.
Restaurant bij de steenoven Restaurant Nieuwerkerk aan den IJssel 2911 BR.
Adres toevoegen Restaurateurs login Resto.nl contacteren Registreren Inloggen MOBIEL Blog. Restaurant Bij De Steenoven 2911 Nieuwerkerk Aan Den Ijssel. Nieuwerkerk aan den IJssel. 2911 NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL. RESTAURANT Restaurant bij de steenoven. Terug naar de zoekresultaten. Restaurant bij de steenoven.
Reserveer een tafel bij Restaurant Bij de Steenoven in Nieuwerkerk aan den IJssel.
Bij de Steenoven. Restaurant Bij de Steenoven. 6.7 21 recensies Klein Hitland 2, Nieuwerkerk aan den IJssel. 31 180 311 412 insertAfterthisthis.removereturn; false" classshow-phonenumberToon" telefoonnummer. Toon grote kaart. Plan uw route. Gemiddelde menuprijs 19. Dit restaurant is nog niet te reserveren via deze site.
kunstenaar Beeldwerken.
Wilco van hoogdalem geboren in 1958 te Gorinchem van grafisch ontwerper tot beeldhouwer in de Steenovens te Nieuwerkerk a/d IJsel. Met passie voor het vakmanschap beeldhouwen en het delen van kennis en inzicht, komen ambacht en samenwerking bij elkaar in zijn atelier Beeldwerken.
Steenovens in Nieuwerkerk aan den IJssel de betekenis volgens Monumenten in Zuid-Holland. mail.
Steenovens in Nieuwerkerk aan den IJssel betekenis definitie. Aan de rivierdijk staan enkele ovens uit de tweede helft van de 19de eeuw. Steenoven De Olifant Groenendijk 311 bij Groot Hitland is verbouwd tot woonhuis. De deels herstelde steenovens Groenendijk 3-7 van de steenfabriek van de firma Mijnlieff in Klein Hitland zijn in gebruik voor opslag.
Steenovens Klein Hitland. Aan de Groenendijk ten z.o. van het dorp vier open veldsteenovens in Nieuwerkerk Aan Den IJss Monument Rijksmonumenten.nl.
Steenovens Klein Hitland. Aan de Groenendijk ten z.o. van het dorp vier open veldsteenovens in Nieuwerkerk aan den IJss. Klein Hitland 10. 2911BR Nieuwerkerk aan den IJss gemeente Zuidplas. Bouwjaar: waarschijnlijk eerste helft 19e eeuw. Beschrijving van Steenovens Klein Hitland.

Contacteer ons